Uitnodiging Thorbecke debat 2022

Graag nodigen wij u uit voor het Thorbecke debat 2022. U kunt zich (gratis) voor het debat aanmelden via de website van Theater Odeon. U kunt daarbij ook een dinerarrangement boeken (€24,50). 

Kunnen we de vrijheid redden?, Thorbecke debat met dr. Jonathan Holslag

De voorbije tijd stonden de democratie en de vrijheid zwaar onder druk. Autoritaire landen als China zijn in opmars. Democratische omwentelingen zoals de Arabische lente mislukten. Rusland heeft Europa in een bloedige oorlog gestort. Ook intern stellen aanzienlijk wat burgers zich vragen bij de wenselijkheid en haalbaarheid van de democratie. Wat verklaart deze aftakeling? Kunnen we de vrijheid en democratie nog redden – en hoe?”

Om de wereld waarin we leven te duiden, in perspectief te plaatsen en om oplossingsrichtingen aan te geven hebben we de Vlaamse politicoloog/ historicus/ Chinakenner dr. Jonathan Holslag gevraagd een speciaal Thorbecke College te geven over de vraag:

Kunnen we de vrijheid redden?  Wat moet het politieke antwoord zijn op de opkomst van het oosten, de klimaatcrisis en migratie? 

Jonathan Holslag doceert internationale politiek aan de Vrije Universiteit van Brussel, hij is speciaal adviseur van de vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans en lid van verschillende internationale denktanks over vrede en veiligheid.

Van zijn hand verscheen onder andere de bestsellers:

  • China, macht of mythe (2007)
  • De kracht van het paradijs, hoe Europa kan overleven in de Aziatische eeuw (2014)
  • Vrede en oorlog, een wereldgeschiedenis (2018)
  • De nieuwe zijderoute, China op het economische strijdpad (2019)
  • World politics since 1989 (2021)

Wij denken met dit college en het debat de uitdagingen die van alle kanten op ons afkomen te duiden om de dialoog daarover te kunnen voeren. Wij verheugen ons op uw komst in Theater Odeon.

Het bestuur van de Stichting Thorbecke Zwolle

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply